De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten praktijkgedeelte te leren tijdens hun techniek opleiding. Maar wel bij een erkend leerbedrijf, schoolvoorbeelden voor de branche. Als erkend leerbedrijf help je studenten bij een MBO techniek opleiding. Je zorgt ervoor dat de leerlingen het vakmanschap direct in de praktijk leren.

Voordelen leerbedrijf

In de techniek is het tegenwoordig moeilijk om aan de juiste werknemers te komen. Als leerbedrijf heb je hier een streepje voor. Vaak blijven studenten na het behalen van hun diploma aan het werk bij het leerbedrijf. Ze hebben hier al veel kennis opgedaan en kunnen direct beginnen. Wil jij leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten? Dan is een fungeren als leerbedrijf voor een MBO techniek opleiding een slimme keuze.

Hiernaast hebben net afgestudeerde mbo’ers een frisse blik op het bedrijf en hebben ze snel moderne technieken onder de knie. Zorg je tijdens de opleiding goed voor je studenten, dan krijg je positieve mond-tot-mond reclame voor je bedrijf. Je wordt een aantrekkelijke werkgever voor studenten.

Opleider MBO techniek

Binnen het leerbedrijf wordt er uiteraard een praktijkopleider gekozen die de studenten op de werkvloer kan opleiden. De student leert werkprocessen en de werkzaamheden die bij het beroep horen waarvoor hij in opleiding is. De praktijkopleider moet dus ook tijd hebben en ruimte vrijmaken naast zijn huidige werkzaamheden. 

Wil je een opleider worden voor een MBO techniek opleiding van Tetrix Techniek in Noord-Holland? Er zijn 3 mogelijkheden waaruit je kunt kiezen omtrent de samenwerking. De leerling is in dienst bij het leerbedrijf, de leerling is in dienst bij Tetrix of er is geen samenwerking met Tetrix en de leerling is in dienst bij het leerbedrijf. Ontdek de mogelijkheden bij Tetrix Techniek.