Ken je dat? Jouw organisatie komt weer op de proppen met een nieuw IT-systeem. Je zou verwachten dat het programma wordt geïntroduceerd ter vervanging van een ander systeem. Maar vaak zie je dat het gewoon weer een extra IT-systeem is naast de al zo velen. Je valt stijl achterover van het aantal IT-programma’s waar één organisatie gebruik van maakt. Uiteraard tot grote ergernis van de medewerkers, waarvan wordt verwacht dat ze met elk systeem uit de voeten kunnen.

Werknemers en IT systemen

November vorig jaar is er onderzoek gedaan naar de mening van 1.100 werkende Nederlanders in diverse sectoren over het aantal IT-systemen binnen een organisatie. Uit dat onderzoek kwam naar voren dan zestig procent van de medewerkers vindt dat er te veel programma’s zijn waarmee gewerkt dient te worden. Een nadelig gevolg is dat de medewerkers aangeven hierdoor minder productief te zijn.

Is er een oplossing?

Ja er is zeker een oplossing, namelijk Microsoft 365. Microsoft 365 is een digitale werkplek waar alles samenkomt. Geen bestanden meer op verschillende plekken, niet meer schakelen tussen tools en niet op zoek naar de nieuwste versie van een document. Microsoft 365 is dé digitale werkplek voor iedereen. Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan hier alvast de Microsoft 365 prijzen.

Microsoft 365 onderdelen

Microsoft 365 bestaat uit verschillende onderdelen en functies. Zo beschikt het programma over een handige samenwerkingstool. Zo blijf je gemakkelijk in contact en samenwerken met collega’s, maar ook met externen op afstand met Microsoft Teams. Erg fijn, vooral nu jij en je collega’s wellicht steeds vaker thuis moet werken.

Tevens biedt Microsoft de mogelijkheid om documenten gestructureerd op te slaan en te delen. Werk tegelijk samen aan documenten, zonder op elkaar te wachten. Tevens biedt Microsoft een plek voor je e-mail en je agenda. Deel gemakkelijk jouw agenda met andere collega’s, zodat ze altijd weten wanneer jij beschikbaar bent.  

Daarnaast beschikt Microsoft 365 over nog veel meer toepassingen en apps. Wat dacht je van Forms, voor het makkelijk creëren van invulformulieren. En een planner, te gebruiken voor elk project en opdracht. En uiteraard is al het boven genoemde gebouwd met de juiste beveiliging.