Regelmatig je handen wassen, anderhalve meter afstand houden en werk thuis indien mogelijk: het Coronavirus brengt vele maatregelen met zich mee en langzamerhand wordt dit het ‘nieuwe normaal’. Ook op de werkvloer zijn er veel van deze veranderingen terug te zien. Check daarom onze checklist om te kijken of jij alle praktische zaken intern op orde hebt. 

Persoonlijke beschermingsmiddelen 

Uiteraard begint een goede bescherming bij jezelf. Daarom starten we vandaag met de persoonlijke beschermingsmiddelen die jij zelf goed kan gebruiken tegen Corona.

  1. Mondmasker – Zet mondmaskers in zodat jouw neus en mond volledig afgeschermd worden van anderen. Op die manier breng je minder snel het Coronavirus over. Veel groothandels in verpakkingsmaterialen bieden mondmaskers voor een top prijs aan.
  2. Wegwerphandschoenen – Gebruik zoveel mogelijk handschoenen van nitril of latex, deze zijn ook heel gemakkelijk uit te trekken.
  3. Veiligheidsbril – Er bestaat een reële kans dat het Coronavirus wordt overgedragen door contact met bindvlies. Gebruik daarom een veiligheidsbril die nauw aansluit op je gezicht als je veel intern met anderen moet regelen. 


Hanteer de anderhalve meter regel

Er zijn talloze producten voor social distancing. We kunnen het niet vaak genoeg horen: houd de anderhalve meter aan! Om je een beetje op weg te helpen, bestaan er veel en vaak ook eenvoudige hulpmiddelen. Check ze hieronder.

  1. Vloermarkeringen – Je kunt tape heel goed inzetten om verschillende ondergronden te markeren. Gebruik dit voor o.a routes of om afstand van elkaar te houden.
  2. Vloerstandaard – Hanteren jullie hygiëne-instructies of veiligheidsvoorschriften? Laat ze dan goed opvallen door bijvoorbeeld vloerstandaarden te gebruiken. Deze gebruik je idealiter bij restaurants en recepties.
  3. Verbodsborden – Gebruik zoveel mogelijk duidelijke afbeeldingen op plekken waar wellicht de anderhalve meter minder snel gehanteerd wordt. Denk o.a aan het toilet, drukke gangpaden en bij de in- en uitgang. 

Hygiënische maatregelen

  1. Handen wassen – Is er bij jullie op de zaak een handenwasgelegenheid? Zorg er dan voor dat iedereen zijn of haar handen kan wassen met water en zeep.
  2. Alcoholgel – Naast water en zeep is alcoholgel dé oplossing om voorzichtig om te gaan met COVID-19. Denk er wel aan om een alcoholgel te kopen die minstens  70% ethanol moet bevatten om écht doeltreffend te zijn.
  1. Dispensers – Heb je de juiste zeep en alcoholgel in huis gehaald? Dan is de volgende stap een dispenser kopen. Deze dispenser zorgt namelijk voor de juiste hoeveelheid. Ideaal om verspilling tegen te gaan natuurlijk.
  1. Zakdoekjes – Het RIVM adviseert ook om papieren zakdoekjes te gebruiken om het coronavirus tegen te gaan. Gooi het zakdoekje direct weg.

Wanneer het Coronavirus precies weg zal gaan, weet niemand. Ga daarom voorzichtig met elkaar om en houd afstand van elkaar.